Potrzebności :)
200g soli
200g mąki
woda, foremki
koniec :)
Krok 1
Są dwa sposoby
1- mieszamy mąkę z solą i stopniowo dolewamy wodę tak by konsystencja ciasta była zwartej kuli nie klejącej i nie twardej
lub jak kto woli
2- rozpuszczamy sól w wodzie i dolewamy stopniowo do mąki(o tyle ta wersja jest trudniejsza, gdyż nie wiemy w jakiej ilości wody rozpuścić sól)
Ja zrobiłam tym sposobem i po prostu dosypałam więcej mąki by ciasto nie było rzadkie :)
Krok 2
Jeżeli chcesz zmienić kolor ciasta dodaj cynamon lub jakikolwiek inny barwnik
Krok 3
Ciasto wałkujemy i wycinamy formy
Krok 4
Wkładamy do piekarnika do temperatury 150 stopni i pieczemy aż się zarumienią.
GOTOWE :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz